Nyelvtanulás gyerekeknek

Ha a gyermek 1 nyelvet meg tud tanulni, miért ne tanulhatna meg egyszerre többet is? Blogom gyermekeim játékos, mindennapjaikba beépített nyelvtanulásáról szól.

Friss topikok

  • Yasashi Tanuki: @S. M.: S. M. 2009.08.31. 08:46:38 "A dolog mindkét oldalát túl lehet misztifikálni, te most ez... (2009.08.31. 14:48) Bölcsöde és a nyelv

Támogatók

NUNU Online Játékbolt

Linkblog

Archívum

Muzzy és Professor Toto

2009.08.28. 18:21 - Multilingual

Két nyelvtanító programcsomagot használunk, melyek kizárólag gyermekeknek készültek, a Muzzy-t és a Professor Toto-t. A Muzzy-t lányom 2 éves kora óta nézi, a Professor Toto-t 4 éves kora óta. Most, hogy 7 éves, már nem mindig ezeket választaná, de ha a fiam ragaszkodik hozzá, akkor ő is szívesen leül mellé.

Mindkét program DVD-in az egyik mese nulláról kezdi a gyereket megismertetni az adott nyelvvel, a második mese pedig az előző folytatásaként fejleszti tovább tudását. A Muzzy komplexebb és magasabb szintű nyelvtudásig viszi el a gyereket.  A Professor Toto viszont egy biztos alaptudásra koncentrál jóval rövidebb programjával. A Muzzynak előnye, hogy lejátszható úgy is, hogy a szöveg feliratozva van. 

Muzzy DVD-k gyerekeknek (4 DVD-n van a két mese, kivétel az angol, ahol 2 DVD-n)

Professor Toto nyelvtanító DVD gyerekeknek (2 DVD-n van a két mese, kivétel az angol, ahol 1 DVD-n)

A Muzzy-hoz 2 db, a Professor Toto-hoz 1 db szókincs fejlesztő DVD tartozik. A Muzzy a mesével megszerzett tudást bővíti képes szótárjával. A Professor Toto viszont a már megszerzett tudást ismétli át, mélyíti el. Először meglepődtem, hogy milyen gyorsan dobálja a képeket és a szavakat a Professor Toto, de látván, hogy a gyerekeknek ez nem okoz problémát, úgy gondolom, hogy hasznos.

Mindkét programhoz 2-2 CD is tartozik. A Muzzy nem készített új hanganyagot, a mese hallgatható rajta. A Professor Toto egyik CD-jén a mese rövidített változata van, a másikon pedig "Erik egy napjának" teljes szövege. Mindkettő CD-hez van egy könyv. Az egyikben színes képekkel követhető a mese, a másikban pedig "Erik egy napja" látható lépésről lépésre színezhető képekkel illusztrálva. 

A Muzzyhoz tartozik 2 Cd-rom is, mely újabb történeteket mutat a gyerekeknek a számítógépen és sok játék közül is lehet választani. A legtöbb játékhoz már tudnia kell a gyereknek olvasni. Amit nagyon szeretek az a hangrögzítő opciója, a mese szövege hallható mondatonként, majd a mikrofonba ismétli a gyerek a szöveget. Visszahallgatható és a gyerekek imádják. Ez is egy módja a beszéltetésnek. Mesét is írhat vele a gyerek.

Muzzy at the seaside CD-Rom

Muzzy at the disco CD-Rom

Vásárolható még többféle kiegészítő anyag, főleg a Muzzyhoz, pl. feladat füzetek, matricák, Muzzy plüss, póló.. Leginkább arra jók, hogy a gyerek mégjobban megszeresse a programot és örömmel tanuljon belőle. Nemrég jelent meg a Muzzy interactive CD programja is, de sajnos még nem volt hozzá szerencsém.

Ami a szülőknek a leghasznosabb, az a mese teljes anyagának a nyomtatott változata egy könyv formájában. Mindkét programhoz adnak szülői segédletet is. Mégis a legnagyobb előnye, hogy a szülőnek semilyen erőfeszítésébe nem kerül a nyelvtanítás, a gyerek mindent érteni fog a filmből. Arra kell vigyázni, hogy meg ne unja, de nálunk ez még nem következett be.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvgyerekeknek.blog.hu/api/trackback/id/tr621344679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása